Vad är sure bet & Arbitrage?

Har du ställt dig frågan vad Sure bets & Arbitrage är för något kopplat till betting? Kanske har du hört talas om dessa begrepp men inte riktigt förstått innebörden.

I denna guide går vi igenom vad detta avser och hur du kan använda dig av sure bets för att tjäna pengar via betting. Ett sure bet innebär att du spelar på alla möjliga utfall i en och samma match vilket därmed kommer göra att du vinner på ett spel, men förlorar på ett annat.

Obalans i oddssättningen

Kan detta då verkligen leda till att man går plus, spelbolagen har ju en viss marginal när de sätter sina odds? Ja, det går det på vissa matcher och det är detta som är sure bets. Detta uppstår på grund av att spelbolagen har olika oddssättare vilket därmed skapar en form av obalans i oddssättningen.

För att du ska kunna jobba med sure bets krävs det att du har konto hos flera olika spelbolag – om du försöker med sure bets på samma spelbolag kommer du förlora pengar på grund av spelbolagens marginaler.

Se nedanstående exempel

Exempel på sure bet

Vi går igenom i ett faktiskt exempel från en hockeymatch från den schweiziska ligan mellan Ambri-Piotta och Lugano.

  • Över 5.5 mål ger 2.17 i odds hos 888sport medan Under 5.5 mål ger 1.94 i odds hos 18bet. Om du totalt spelar för 1 000 kr och fördelar dessa genom att spela på 472.02 kr på över 5.5 mål hos 888sport och 527.98 kr på under 5.5 mål hos 18bet kommer du vinna 24.28 kr oavsett hur många mål det blir i matchen.
  • Om det blir över 5.5 mål kommer din återbetalning på 888sport vara 1 024.30 kr (472.02 kr * 2.17 i odds)
  • Om det blir under 5.5 mål kommer din återbetalning på 18bet vara 1 024.30 kr (527.98 * 1.94 i odds)
  • Totalt utfall blir då 24.30 kr i vinst vilket är din avkastning på 1 000 kr på spelet, motsvarande 2.43 %

Hur mycket du ska spela på varje spel räknar du fram genom att google på Sure Bet Calculator och hittar ett lämpligt verktyg.

Risker med sure bets

Om spelbolag kommer på dig med att använda dig av sure bets kan du välja att annullera dina spel eller stänga av dig från ditt spelande. Detta ska man alltid ha i beaktande innan man börjar med att testa på sure bets.

Vilka spelbolag är bra för sure bets?

Sure bets lämpar sig att användas på spelbolag som har utstickande, höga odds på specifika matcher eller bara har höga odds överlag.

Spelbolag som har låga odds och sämre utbetalningsprocent kommer troligtvis sällan eller aldrig vara nära marknadshögsta odds på matcher varför dessa kan uteslutas om du vill använda dig av sure bets.

Bra spelbolag med höga odds är till exempel Pinnacle, betfair och 18bet.

Var hittar jag matcher för sure bets?

En möjlighet är att man själva sitter och försöker leta upp matcher som lämpar sig för sure bets. Detta är dock väldigt tidskrävande och det finns bättre alternativ. Idag finns det flera sidor som per automatik tar fram matcher där du kan få avkastning genom sure bets.

Ett exempel på en bra sida är OddsPortal vars aktuella listade sure bets hittas här. Detta är bara ett av alla verktyg som finns för sure bets och en snabb googling kommer ge dig fler bra sajter för detta ändamål. Vill du spela på något annat spelbolag, som vi samarbetar med hittar du dessa på vår framsida, Oddsbonusar.info.