Omsättningskrav på odds bonusar

Om du är intresserad av att ta del av oddsbonusar är det av vikt att du även förstår vad omsättningskrav för betting bonusar är och hur detta funkar. Idag omfattas nämligen, med få undantag, i princip alla oddsbonusar av omsättningskrav. Här går vi igenom vad detta betyder och vad som är bra respektive mindre bra krav i detta avseende.

Omsättningskrav kallas ibland även omsättningsvillkor. Bakgrunden till att detta införts för oddsbonusar är att det inte ska vara för lätt att ta del av en odds bonus och omgående ta ut pengarna från spelbolaget.

Om inte omsättningskrav skulle finnas för spelbolagens odds bonusar skulle dessa erbjudanden mest troligt bli mycket utnyttjade på ett sätt det inte är tänkt. Spelbolagen vill använda sina betting bonusar för att locka till sig nya kunder.

Självklart har de inte införts för att de ska kunna utnyttjas på ett enkelt sätt som då skulle föranleda att spelbolagen skulle förlora stora pengar.

Upplägg på omsättningskrav

Den vanligaste odds bonusen idag är insättningsbonus varför vi fokuserar på att förklara hur omsättnings-kraven vanligtvis funkar för denna sorts bonus. Det är dock bra att veta att omsättningskrav även ofta finns för gratis spel och free bets.

I detta exempel utgår vi från att du tar del av en odds bonus i form av en insättningsbonus om 100 % upp till 1 000 kr. Omsättningskraven för utnyttjandet av denna odds bonus är 6x bonusbelopp till ett minsta odds om 1.50.

Om du då väljer att nyttja maximal bonus kommer en genomförd insättning om 1 000 kr ge dig 2 000 kr att spela för. Detta trots att du bara gjort en insättning om 1 000 kr. Spelbolaget har nämligen skjutit till motsvarande belopp som insättningsbonus.

Ditt utgångsläge är då att du har 2 000 kr på spelkontot. Innan du kommer kunna göra ett uttag av dina bonuspengar och pengar du vunnit med hjälp av din bonus kommer du i detta exempel behöva spela för minst 6 000 kr.

Du multiplicerar helt enkelt omsättningskravet om 6 med din erhållna bonus.

Lägsta och minsta odds som omsättningskrav

För att man inte ska spela på ”säkra” matcher, det vill säga lågoddsare, och således snabbt spela för de 6 000 kr i exemplet ovan finns det ofta krav på hur lågt ditt odds får vara.

I detta fall behöver spelen du lägger uppgå till minst 1.50 i odds, om de inte skulle göra detta kommer inte spelet räknas mot ditt omsättningskrav. Med anledning av att det blir mindre sannolikt att din spel går in ju högre odds du spelar till är det därmed bäst med så lågt lägsta odds som möjligt.

Vad är bra omsättningskrav?

Det finns idag mängder med spelbolag som erbjuder insättnings-bonusar där omsättningskraven varierar kraftigt. Utgångspunkten är självklart att desto lägre omsättningskrav och minsta odds, desto bättre är oddsbonusen.

Vissa spelbolag har omsättningskrav så låga som 5x bonusbeloppet medan andra spelbolag kan ha upp till över 20x bonusbeloppet. Vi anser att ett omsättningskrav där bonusbeloppet inte behöver omsättas mer än tio gånger är bra.

När det kommer till lägsta odds är allt mellan 1.40 och upp till 2.00 vanligt. Många spelbolag ligger här i den högre delen av intervallet medan endast ett fåtal har under 1.50 i odds.