Vad är en cash back bonus?

En cash back bonus innebär i de flesta fall att du får pengar tillbaka om du spelar mycket. Det är ett form av belöningssystem, som gör det möjligt för dig att få tillbaka en del av dina förluster.

Man skall inte sticka under stolen med att precis alla som håller på med betting förlorar till och från. Det går inte undvika och det finns ingen som klarar sig undan en förlust. Vissa förlorar å andra sidan oftare än andra, men det är en annan femma.

Gör seriös research

När det kommer till betting skall man i alla lägen göra en noggrann research inför samtliga spel. Det räcker inte att se till oddsen och dra en slutsats därifrån, utan man bör kolla tabelläget, tidigare form, skador i truppen och så vidare.

Om man tar genvägar från sådan här typ av information, så kommer förlusterna bli mer återkommande. Hur som helst, när man förlorar kan man hos vissa spelbolag få möjligheten att erhålla en procentuell del av det man spelar för i form av cash back.

Så här funkar cash back bonusar

Med uttrycket cash back kan man kanske tro att man får pengar rakt in på spelkontot, men viktigt att notera här är att det sällan är pengar som man kan ta ut. Oftast ger spelbolagen ut ett riskfritt spel eller ett gratis spel (free bet).

Möjligheten för dig att få tillbaka rena pengar blir större, men det sker inte per automatik. Du kan sedan satsa detta bonusbelopp och vinna pengar, men håll utkik för eventuella omsättningskrav.

Det finns ingen direkt regel för hur dessa omsättningskrav kan se ut, utan det varierar från diverse spelbolag och bonusar. Ha i åtanke spelbolagen är skyldiga att tydliggöra för dig vilka omsättningskrav och regler som gäller i alla lägen.

Din enda skyldighet är att noggrant läsa igenom dessa. Det kan ta några minuter att läsa igenom, men kan vara väl så värt att ha gjort det på sikt.

Vanliga typer av cash back

Spelbolagen förmedlar ut sådana här bonusar titt som tätt. Hur de är utformade kan vara väldigt annorlunda, men de specificerar då händelser i matcher där du kan få tillbaka pengar.

Generellt kan det vara att du, som nämnt ovan, erhåller en procentuell del av ditt spelande. Ett annat exempel kan vara att om du spelar på utgången att Lag X skall vinna, så får du pengarna tillbaka om det inte blir några mål i matchen, det vill säga oavgjort och 0-0.

I andra fall kan en cash back bonus vara utformad med övertids-garanti. Det betyder att du även här får pengarna tillbaka om du spelat på att ett lag skall vinna, men att det andra laget gör mål på övertid.

Just övertid är något som kan variera kraftigt från match till match, framförallt när det kommer till fotboll. Om ditt lag leder med ett mål och domaren lägger till 6 minuter på slutet, så ökar ju risken för en kvittering drastiskt. Därför är cash back på övertid att föredra i många lägen.

Andra typer av bonusformer

Om du är intresserad av att ta del av andra typer av odds bonusar och alltså inte bara cash back, så kan du klicka här för att komma till vår totala sammanställning över spelbolag och alla bonusar. Det finns mängder av smaskigt material att ta del av och således mycket pengar att hämta hem.