Gratis betting – Riskfritt spel, gratis spel & free bets

oddsbonusar.info har vi listat de bästa svenska spelbolagen som erbjuder alla nya spelare ett riskfritt spel, gratis spel eller free bets. Denna bonusform passar dig som vill testa på gratis betting på nätet och ha chansen att vinna till ingen eller låg risk.

Vad innebär gratis betting?

Det är inte ofta, men det händer, att spelbolag erbjuder sina kunder gratis betting. Detta kallas för gratis spel eller free bets, som ger dig möjligheten att placera ett spel helt utan insättning. Som nämnt tidigare är det inte ofta man får ett gratis spel helt utan motkrav, men det finns olika varianter av detta, som vi kommer gå in på tydligare i texten nedan.

Vi kommer ständigt uppdatera våra sammanställningar och recensioner för att ge dig färsk och uppdaterad information om sådana här typer av erbjudanden. Om man väl stöter på en sådan bonus så skall man inte tveka en sekund, för vem vill inte erhålla gratis pengar?

Varför erbjuder spelbolagen gratis spel?

Som nämnt ovan är det inget vanligt förekommande, men det händer från tid till annan. Många kanske funderar kring varför ett spelbolag skulle vilja ge bort ett gratis spel redan från början?

Det här är främst på grund av den höga konkurrensen bland spelbolagen. Det finns många spelbolag som slåss om nya kunder och ett ypperligt sätt att locka till sig nya kunder är av förklarliga skäl via gratis- eller riskfria spel.

Dessa erbjudanden är något som är svårt att säga nej till, just för att man erhåller pengar utan att behöva riskera särskilt mycket av eget kapital, alternativt att man får fler chanser för vinst. Det här alternativet är mer fördelaktigt för spelaren kontra spelbolaget. Vanligtvis brukar spelbolagen, trots diverse bonusar, ha större marginal även om de ger spelarna större chans för vinst.

Det är noggrant kalkylerat och även om spelbolagen tar en stor risk i att erbjuda bonusar, så går de ofta vinnande i längden oavsett. På grund av detta är det än viktigare att man gör sin efterforskning inför varje spel.

Det spelar ingen roll om det handlar om 50 kr, eller 5 000 kr, man skall alltid spela på ett spel man har tillräckligt mycket info om för att på förhand vara säker. Oavsett hur mycket man läser och forskar i ett spel, så kan det gå fel. Det viktigaste är att man minimerar risken genom att försöka ha mer information och fördelar mot vad spelbolagen har.

Det kan därför ibland vara rekommenderat att spela på de mindre sporterna och ligorna, eftersom även spelbolagen saknar kompetens på vissa områden. Mer om sådana här saker finner du på våra övriga undersidor på sajten.

Skillnaden mellan riskfria spel och gratis spel

Dessa bonusformer kan ha både mycket gemensamt, men kan samtidigt i praktiken skilja sig mycket åt. Ett gratisspel innebär generellt att du vid ett placerat spel får tillbaka din eventuella förlust.

Vanligtvis kan man aktivera ”gratisspel” precis innan man placerar spelet. De pengar man sedan får tillbaka om spelet går förlorat, skall oftast omsättas X antal gånger. Det brukar generellt inte vara särskilt höga omsättningskrav, men än dock ett motkrav som spelbolaget ställer för att erbjuda en sådan bonus.

Annars kan det vara att man aktiverar gratisspelet, varpå man får X antal kronor att placera ett spel för. Om man vinner på det aktuella spelet, så gör spelbolaget avdrag för det belopp du spelat för.

Exempel på riskfria spel och gratis spel

  • Spelbolaget erbjuder 200 kr i gratis spel
  • Aktivera gratis-spelet
  • Placera ditt spel
  • Vinsten på kupongen är 400 kr
  • Du erhåller 200 kr i vinst

Ett riskfritt spel brukar generellt funka precis som det låter. Spelbolaget sätter en max-gräns för hur stort spelet får vara. När du väl placerar ditt spel och det går förlorat, så får du tillbaka motsvarande belopp till ditt spelkonto.

Skulle ditt placerade spel vara högre än vad som tillåts av spelbolaget, så har ditt spel gått förlorat. Om du håller dig inom ramen och de villkor som satts, så får du tillbaka pengarna, som du sedan kan ta ut eller spela vidare för.

Det händer att även riskfria spel innefattas av omsättningskrav, varför det är extra viktigt att man läser igenom regler och villkor innan man placerar ett spel eller aktiverar en bonus. Det kan, av erfarenhet, vara väldigt frustrerande att missa viktig information i sådana lägen. Ett riskfritt spel kan se ut enligt nedan:

Spelbolaget erbjuder 1 000 kr i riskfritt spel

  • Sätt in 1 000 kr
  • Placera ett spel på valfri match
  • Spelet går förlorat
  • Du får tillbaka dina 1 000 kr

Fördelar med gratis- och riskfria spel

En traditionell insättningsbonus är självklart att föredra när det kommer till långsiktigt spelande. Om du däremot bara är intresserad av att spela på ett eller två spel, så kan dessa bonusar vara mer fördelaktiga för dig.

Det finns olika ändamål för respektive persons spelande, varför det också finns olika varianter av oddsbonusar. För dig som vill spela kortsiktigt, så rekommenderar vi dig att ta del av någon utav de riskfria spel eller gratisspel som vi redogör för här på vår sajt.

Dessa spel innebär att du behöver investera mindre eget kapital, om något alls. Vid en insättningsbonus låser upp dina pengar till dess att bonusen är omsatt.

Om du tar del av ett riskfritt spel så rekommenderar vi dig att noggrant läsa igenom vad som gäller för just den bonusen. Om den innefattas av omsättningskrav bör du vara medveten om detta, för att undvika komplikationer och missförstånd om du direkt skulle vilja ta ut pengarna.

I övrigt är dessa alternativ ypperliga att ta del av. Både för spelare med kortsiktig eller långsiktig avsikt för sin betting. Vi håller ständigt ögonen öppna.

Vi för även en god dialog med spelbolagen om när nya riskfria spel och gratisspel dyker upp. Vi ber dig hålla utkik i våra sammanställningar över spelbolag och bonusar, men också i vårt nyhetsflöde.

Där förmedlar vi nyheter och uppdateringar kring oddsbonusar, riskfria spel och gratis spel på marknaden.

Begränsade insatser för riskfria spel

Generellt brukar den maximala insatsen variera mellan olika erbjudanden om riskfria spel. Det finns inget fast belopp, utan det enda vi kan konstatera är att man behöver vara uppmärksam för vad som gäller för respektive bonus.

Det kan variera kraftigt, allt från 100 kr upp till 1 000 kr eller mer. Av förklarliga skäl är det bättre ju högre belopp som möjligt. Framförallt i kombination med så låga omsättningskrav som möjligt, eller i bästa fall inga krav alls.

Om du är intresserad av att ta del av en bonus i form av ett riskfritt spel skall du vara uppmärksam. Det kan lätt bli fel om man inte noggrant läst igenom vad som gäller, vilket resulterar i att man blir missnöjd.

Detta missnöje speglas i många fall mot spelbolagen, när det kanske egentligen varit självförvållat. För att undvika allt detta hänvisar vi dig till respektive spelbolags regler och villkor, där alla detaljer beskrivs tydligt.

Min- och maxodds för riskfria spel

Bortsett från att det finns maximala insatser för riskfria spel, så kan det också vara min eller max-odds. Det här är på grund av att spelbolagen framförallt vill göra det svårare.

Det är allt vanligare att ett minimum odds förekommer vid gratisspel och free bets kontra riskfria spel. När det kommer till gratisspel så vill spelbolagen att det skall vara svårare att vinna, just på grund av att de själva inte har någonting att vinna.

När de delar ut gratisspel innebär det en stor risk, för skulle alla vinna, går spelbolaget med stor förlust. Även här är det alltså väldigt viktigt att man håller utkik för vad som gäller.

Övriga oddsbonusar och erbjudanden

Som nämnt tidigare så är det inte säkert att alla oddsbonusar passar alla ändamål. Många söker olika varianter av oddsbonusar, varför vi tar fram alla olika typer.

Om du vill ha mer information om vilka oddsbonusar som finns tillgängliga, så kan du klicka dig vidare till någon av våra undersidor. Vår startsida på sajten ger dig en överblick för samtliga spelbolag. Vi har sedan sorterat ut dessa bonusar i olika kategorier.

Detta för att göra det så enkelt som möjligt för dig att hitta rätt för vad just Du söker. Om du har några som helst frågor kan du kontakta oss på kontakt@oddsbonusar.info, så svarar vi dig så snart vi kan. Oftast svarar vi inom 24 timmar.