Spel och free bets gratis

Få ett gratis spel eller free bets och ta chansen att vinna pengar där då får ett extra spel av spelbolaget. Denna bonus passar bra för dig som vill öka möjligheten att vinna på betting till låg risk.

Kärt barn har många namn och faktum är att det inte är någon skillnad mellan ett gratis spel och free bets. Den engelska termen har helt enkelt inte översatts när denna används av svenskar. Innebörden av dessa oddsbonusar är densamma och den information som framgår på denna sida gäller därmed för såväl gratis spel som free bets.

Upplägg av gratis spel

När du får ett gratis spel av ett bettingbolag kan man säga att du får en extra chans att vinna. I princip alltid krävs det att du gör en egen insättning av pengar och lägger ett första spel.

Oavsett hur utfallet blir på ditt första spel kommer du sedan få ett motsvarande belopp att spela för. Det är det sistnämnda som är att betrakta som ditt free bet, du erbjuds alltså att lägga ytterligare ett spel utöver ditt första placerade vad.

Exempel på gratis spel & free bets

Ett exempel för ett gratis spel eller free bets skulle kunna vara att du erbjuds 200 kr gratis spel om du gör en insättning och lägger ett första spel på just 200 kr. Hur utfallet blir på ditt första egna spel om 200 kr spelar ingen roll.

Oavsett om detta går med vinst eller förlust kommer du få ytterligare ett gratis spel på 200 kr att lägga. Ofta är det sedan endast vinsten du får behålla från ditt gratis spel. Om du till exempel använder ditt gratis spel och vinner till ett odds om 2.00 kommer du vinna och få behålla 200 kr.

Det är vanligt att det vinsten från ditt gratis spel behöver omsättas en eller flera gånger innan du har möjlighet att göra ett uttag. Det är även vanligt att det finns ett krav på att din första spel behöver läggas till ett fastställt lägsta odds för att du ska få ditt gratis spel.

Till exempel kan det vara krav på att ditt första spel behöver läggas till minst 1.80 i odds. Om du då lägger ett första spel till 1.70 i odds kommer du inte vara berättigad till gratis spelet.

Skillnad på gratis spel och riskfria spel

Som framgår av redogörelsen ovan är ett gratis spel inte riskfritt. Det är snarare att betrakta som ett extra spel som erbjuds av spelbolagen som gör att du får chansen att vinna mer pengar.

Du riskerar dock fortfarande att förlora insatsen på ditt första spel. Ett riskfritt spel å andra sidan är precis som det låter helt riskfritt och gör att du får insatsen från ditt första spel återbetalat om du förlorar.

Free bets

Gratis spel och free bets är en tilltalande bonusform som dock inte ska jämföras med riskfria spel då det är två olika sorters oddsbonusar. Fördelen med ett gratis spel jämfört med riskfria spel är att du oftast får ta del av det även om du vinner på ditt första placerade spel.

Generellt kan man därför säga att ett gratis spel är bättre än ett riskfritt spel om du vinner på ditt första spel. Åt andra hållet är ett riskfritt spel bättre om ditt första spel leder till en förlust.