Insättningsbonusar för sportbetting

Den vanligaste och mest populära sortens odds bonus idag är insättningsbonus. Med denna bonusform kan du snabbt öka på din spelkassa genom att utnyttja spelbolagens erbjudanden. Gå igenom vår sammanställning över insättningsbonusar och hitta den perfekta bonusen för dig.

Ett spelbolags insättningsbonus är den optimala bonusformen om du snabbt och enkelt vill bygga upp en större spelkassa. Idag finns det tiotals seriösa spelbolag som tillhandahåller insättningsbonusar och vi har listat de bästa här ovanför.

Noterbart är att insättningsbonusar som regel endast gäller för nya kunder, så kallade välkomstbonusar. Om inte annat anges kan du ta del av respektive insättningsbonus enligt ovan om du inte har ett registrerat konto hos spelbolaget sedan tidigare.

Så fungerar en insättningsbonus

För spelbolag som erbjuder en insättningsbonus finns det en bra möjlighet för dig som spelare att vinna pengar på ett enklare sätt.

När du registrerar dig skjuter spelbolag som tillhandahåller en insättningsbonus nämligen till en procentuell summa i odds bonus, upp till ett visst belopp. Det vanligaste är att spelbolagen erbjuder insättningsbonusar där 100 % av ditt insatta belopp krediteras till ditt spelkonto.

Upplägget för insättningsbonus ser dock olika ut på olika spelbolag. Som framgår av tabellen vi redovisat här ovanför finns det spelbolag som erbjuder insättningsbonusar där allt från 25 % till 500 % matchas av bettingbolagen.

Vad som är bäst beror på vad du är ute efter. De spelbolag som erbjuder en hög procentuell matchning gör oftast detta till ett mindre belopp. Åt andra hållet kan du få en större beloppsmässig insättningsbonus hos ett spelbolag som erbjuder en lägre procentuell andel insättningsbonus.

Villkor för insättningsbonus

Idag finns det ingen insättningsbonus värd namnet som inte omfattas av några omsättningsvillkor. Detta krav har införts av spelbolagen för att förhindra att spelare utnyttjar en insättningsbonus.

Utan detta krav skulle det vara möjligt att omgående ta ut pengarna du fått genom din insättningsbonus så fort denna erhållits. Hur höga, eller svåra, omsättningskraven är varierar förhållandevis mycket mellan spelbolagen. Du som spelare vill självklart ta del av insättningsbonusar som har så låga omsättningsvillkor som möjligt.

Leta låga omsättningskrav

I första hand bör du därför leta efter de spelbolag som har de lägsta kraven på omsättning. Faktum är att kraven kan skilja sig så mycket som att vissa bettingbolag endast kräver 5x bonus i omsättning medan vissa andra har så höga krav som 20x bonus.

Jämför därför insättningsbonus innan du väljer den som passar dig bäst.

Krav på lägsta odds för din insättningsbonus

Vidare är det fördelaktigt att det så kallade lägsta oddset är så lågt som möjligt. För att det inte ska vara för enkelt att spela sig igenom omsättningsvillkoren finns det alltid ett krav på hur lågt oddset får vara.

Om man exempelvis skulle kunna spela på odds så låga som 1.05 hade bettingbolagen troligtvis förlorat stora pengar på att erbjuda en insättningsbonus. Genom att istället ha minimikrav på 1.50 och uppåt ökar spelbolagen spelarnas risk att förlora pengarna innan man lyckats spela igenom kraven.

Sammanfattningsvis ska du alltså alltid leta efter en insättningsbonus som har så låga omsättningskrav som möjligt när det kommer till hur många gånger odds bonusen behöver omsättas och hur högt minsta möjliga odds är.

Exempel för en insättningsbonus

Upplägget på en insättningsbonus med tillhörande omsättningsvillkor kan tyckas omständlig och svårt. För att göra det så tydligt som möjligt går vi igenom ett exempel.

Ett där det är en hög procentuell insättningsbonus och ett exempel där beloppet man kan få i bonus är högt.

I detta fall ponerar vi att den insättningsbonus du tar del av ger 100 % bonus upp till 1 000 kr. Omsättningskraven för denna insättningsbonus är 6x bonusbeloppet till ett lägsta odds om 1.50.

  • Du registrerar dig hos bettingbolaget som erbjuder bonusen
    Efter att du skapat ett konto gör du en insättning om 1 000 kr till ditt spelkonto
  • Spelbolaget matchar din insättning med 1 000 kr vilket gör att du har 2 000 kr på kontot
  • Du kan nu börja spela för dina 2 000 kr och ”beta av” omsättningskraven
  • Totalt behöver du placera spel för 6 000 kr innan du är klar och kan ta ut pengarna. Kom ihåg att spelen behöver ha ett lägsta odds om 1.50
  • När du klarat av omsättningskraven, i detta fall spelat för 6 000 kr, kan du ta ut dina pengar
  • Så enkelt är det!

Vad är en bra insättningsbonus?

Som redan nämnt ovan är det viktigaste att tänka på när du väljer insättningsbonus vilket belopp som erbjuds och vilka tillhörande omsättningsvillkor som gäller. Desto lägre omsättningskrav, desto bättre. Vidare finns det subjektiva bedömningar om vad en bra insättningsbonus är. Letar du efter en så hög insättningsbonus som möjligt finns det spelbolag som erbjuder upp till 3 000 kr.

Vissa spelbolag å andra sidan kan erbjuda lägre beloppsmässig bonus men med enklare omsättningskrav.

Vad ska man tänka på när man utnyttjar en insättningsbonus?

Det första du ska tänka på är självklart att spelbolaget du väljer är seriöst och att omsättningskraven är tilltalande. Innan du väljer spelbolag bör du noggrant läsa på och jämföra olika insättningsbonusar.

Förutom omsättningskraven finns det andra aspekter och villkor att beakta. Exempelvis kräver vissa spelbolag att du gör din insättning med en viss betalningsmetod. Vidare varierar tidsperioden för hur lång tid du har på dig att spela igenom omsättningskraven mellan de olika bettingbolagen.

Läs våra recensioner

Läs recensioner och var säker på att du förstår vilka villkor som gäller innan du registrerar dig. Om du trots egen research känner dig osäker kan du med fördel kontakta spelbolaget för att reda ut eventuella frågetecken. Idag erbjuder de flesta kundtjänst genom live chatt vilket gör att du snabbt och enkelt kan få svar på frågor om insättningsbonus innan du börjar spela.