Nya oddsbonusar och bettingbolag

Det har säkert inte undgått någon att det titt som tätt dyker upp framförallt nya oddsbonusar, men även nya spelbolag. Det finns en mängd olika spelbolag, men det innebär inte per automatik att samtliga är bra.

Ofta kan det vara så att ett större spelbolag förvärvar ett nytt, eller startar upp ett nytt spelbolag från grunden. Dessa anses då som nya, även om de har en stabil grund att stå på redan från början.

Att det startas nya spelbolag är positivt då det sätter press på befintliga aktörer på marknaden. Det blir en större konkurrens, vilket i slutändan leder till nya oddsbonusar och bättre villkor för alla spelare.

Anledningen till att vi redogör för nya oddsbonusar är för att det finns en stor efterfrågan om just många oddsbonusar. När man erhållit en bonus så är det inte ovanligt att man tar ut pengarna och börjar om med en ny.

Möjligheter till högre bonusar

Att ta del av nya oddsbonusar ökar möjligheterna för högre avkastning på sikt. En traditionell oddsbonus brukar vanligtvis vara utformad så att du får en procentuell ökning av din första insättning.

Detta ger dig ett större kapital att röra dig med, och kan således öka chanserna för att vinna större belopp. Dessa bonusar är dock inte lämpliga för dig som bara vill spela på en eller två matcher.

Du behöver därför vara beredd på att spela på något fler matcher än så. Anledningen till detta är att nya oddsbonusar innefattas av omsättningskrav, vilket innebär att bonusbeloppet skall omsättas X antal gånger innan pengarna är godkända för uttag.

Nya gratisspel och riskfria spel

Bonusformen gratisspel eller riskfria spel är inte lika vanliga. Det här är främst på grund av att spelbolagen löper större risk att förlora gentemot en procentuell insättningsbonus.

Om du tar del av ett riskfritt spel, så brukar det generellt innebära att du får möjlighet att placera ett spel och att du får tillbaka pengarna vid förlust. Sådana typer av bonusar gör det möjligt för dig att chansa på ditt första spel, och kanske välja ett allt högre odds att spela på.

Erbjuder gratisspel

Det är inte ovanligt att dessa går in, vilket innebär en större förlust för spelbolagen gentemot om du hade spelat med full risk av att förlora. Man hade då spelat mer försiktigt och hade i sådana fall lett till en mindre utbetalning.

Det händer även att spelbolag erbjuder gratisspel för både nya och befintliga kunder. Dessa brukar vara utformade så att du får ett gratisspel för exempelvis 200 kr.

Du placerar detta spel på valfri marknad, varpå du får tillbaka vinsten (minus insatsen) om spelet sitter. Ibland kan det också vara så att pengarna man vinner skall omsättas ett antal gånger, men alla dessa regler och villkor finns specificerade för respektive oddsbonus och erbjudande.

Krav för att starta nya spelbolag

I dagsläget är det förhållandevis enkelt att starta ett spelbolag och få tillåtelse att operera i Sverige. Detta på grund av att EU-lagstiftningen säger att man får driva sin verksamhet via licens på land som exempelvis Malta eller Gibraltar.

Det här innebär att många nya spelbolag äntrar den svenska marknaden och ökar samtidigt risken för oseriösa aktörer som spelare råkar ut för.

Det är inte helt ovanligt att nya spelbolag erbjuder oddsbonusar som till synes ser bra ut, men som i grunden är oseriösa och alldeles för svåra.

En tydlig varningssignal för detta är när omsättningskraven är för höga, exempelvis 30-40 gånger, vilket är alldeles för högt för betting. Något annat man kan kolla efter är hur höga insatser man får placera för varje spel.

Ibland kan det vara minimala belopp för varje spel, som innebär att det hade tagit en evighet att omsätta bonusen. För att du skall kunna känna dig trygg här på vår sajt, så redogör vi endast för spelbolag och nya oddsbonusar som vi anser vara bra och seriösa.

Det finns således inga bluff-bolag eller oseriösa aktörer bland våra recensioner och sammanställningar.

Reglering på den svenska marknaden

Av allt att döma kommer den svenska marknaden regleras år 2019. Det kommer bli en stor skillnad för spelbolagen, som inte längre kommer vara tillåtna att driva sina verksamheter via Malta eller andra länder.

Sverige kommer inte längre ha ett monopol för betting och casino, utan spelbolagen kommer få ansöka om licens för att få vara verksamma i branschen just i Sverige.

Kraven för spelbolagen kommer öka drastiskt och alla spelbolag som finns idag kommer med största sannolikhet inte finnas kvar.

Antalet spelbolag kommer bli mindre och det kommer ställas hårdare krav för hur de driver sina verksamheter. Vi har tydligt sett hur begränsade Svenska Spel har varit under alla år.

Även om det inte kommer se likadant ut efter regleringen, så kommer staten ha stenkoll på hur de förmedlar sina produkter och tjänster. Vi anser inte att det kommer vara några negativa effekter för alla spelare, utan snarare tvärtom.

Det kommer bli än mer seriöst och vi kommer således kunna känna oss tryggare och säkrare i de val vi gör.

Viktigt att tänka på vid val av ny oddsbonus

Det finns vissa saker man bör ha koll på när man skall välja en ny oddsbonus eller ett nytt spelbolag att spela hos. Framförallt när det gäller nya spelbolag.

Som vi nämnt tidigare, så finns det många oseriösa aktörer på marknaden. För att undvika dessa och inte falla ned i en fälla, så bör man göra en kort efterforskning innan man registrerar sig.

Det kan räcka med att man gör en googling på spelbolaget. Då kommer det sannolikt komma fram eventuella negativa recensioner om så är fallet.

Vi förstår dock att det inte alltid är lätt att tänka på. Därför redogör vi aldrig för spelbolag som vi inte anser är fullt seriösa. Våra kriterier skall alltid uppfyllas från samtliga spelbolag, annars hamnar de utanför våra sammanställningar.

De viktigaste punkterna för oss är hur spelare behandlas av respektive aktör. Det skall vara högklassig service, samt att deras produkter och tjänster skall vara rimliga.

För höga omsättningskrav eller liknande påpekas först och främst mot spelbolaget, som då får möjlighet att korrigera sina bonusar. Om inte, så uteblir dem från Oddsbonusar.info.

Nya spelbolag från andra marknader

Ibland kanske du känner igen ett spelbolag som vi sammanställt som en ny aktör. Det är inte omöjligt att så är fallet. Det kan exempelvis vara så att det aktuella spelbolaget har varit verksamma i andra länder och marknader, som har beslutat att ta sig in i Sverige.

Den svenska marknaden är inte särskilt stor jämfört med många andra länder. Det innebär att man kanske inte tidigare fokuserat på att konkurrera bland de stora jättarna.

Det är dock tydligt att allt fler väljer att äntra Sverige, vilket vi anser vara positivt. Så länge det handlar om seriösa spelbolag.

Under 2018 kommer det sannolikt tillkomma än fler spelbolag, men det kommer också bli det sista året som gör det möjligt. Som vi nämnt i stycket ovan, så kommer den svenska marknaden regleras.

Processen kommer bli för komplicerad och svår för alla spelbolag att anpassa sig till. Detta bör då resultera i att färre spelbolag tillkommer, samtidigt som befintliga aktörer i Sverige kommer lägga ned.

Spelbolag som inte får licens i Sverige efter regleringen

Om ett spelbolag inte får sin licens beviljad, så kommer det omedelbart vara förbjudet för dem fortsätta driva sin verksamhet här. Staten kommer vara involverad i allra högsta grad för att förbjuda spelbolag som inte följer de regler som kommer sättas upp.

Om spelbolagen mot förmodan inte gör som man blir tillsagda, kommer det rendera i stämningar från staten. Där kommer spelbolagen sannolikt inte kommer ha någon stor chans att vinna.

Hur ofta kommer spelbolag med nya oddsbonusar?

Det är inte särskilt ofta som spelbolagen byter eller kommer med nya oddsbonusar. Med det sagt innebär inte det att det inte händer. Vanligtvis har spelbolagen kommit fram något de anser vara ett vinnande koncept.

Om det innebär en insättningsbonus med en procentuell ökning, så kommer de sannolikt fortsätta med denna denna oddsbonus under en lång period. Ibland händer det att vissa spelbolag utökar med en alternativ bonus, eller byter till nya oddsbonusar rakt av.

Det huvudsakliga syftet med en oddsbonus för spelbolagen är att rekrytera nya spelare. De vill att man skall ta del av deras bonus, för att sedan vara kvar och spela hos det aktuella bolaget en lång tid framöver.

Därför är det inte hela världen för spelbolagen om man lyckas omsätta bonusen. De har kalkylerat fram att spelare kommer tillbaka och sedermera förlorar pengar vid ett senare skede.

Det gäller självklart inte för alla spelare, då väldigt många lyckas vinna inom betting även på lång sikt.

Alla nya oddsbonusar såväl hos befintliga som nya spelbolag, kommer vi redogöra för här på vår sajt. Det bästa alternativet är att hålla utkik på både våra tabeller och vårt nyhetsflöde.

Vår ambition är att vara bland de första att förmedla nyheter inom betting, oddsbonusar och allt därtill. Om du hittar något som avviker, eller om du har några funderingar, så är du välkommen att kontakta oss på kontakt@oddsbonusar.info. Oftast besvarar vi alla frågor inom 24 timmar.

Nya bonusar och kampanjer under 2018

Det har säkert inte undgått någon att Sverige tog sig till VM i Ryssland 2018. Det gjorde man efter att ha besegrat stornationen Italien över två play off-matcher. En stor bragd i sig, men den stora utmaningen väntas runt hörnet.

Det kommer bli ett väldigt stort sportår under 2018, då det skall spelas både VM och OS. Med det sagt kan vi sannolikt vänta oss att allt fler spelbolag tillkommer under året.

Inte nog med det, så vore det ett rimligt antagande att befintliga spelbolag kommer med nya uppdaterade oddsbonusar och kampanjer.

Under VM och OS kommer det vara hårt tryck inom betting och många kommer söka efter en ny oddsbonus. Det kommer innebära hård konkurrens bland spelbolagen, som kommer tvingas till att ge även befintliga kunder nya kampanjer under årets gång.

Alla dessa bonusar kommer vi vara snabbt ute med, för att ge dig de bästa förutsättningarna.