Riskfritt spel på sportbetting och odds

Om du är en spelare som vill ta chansen att vinna på betting genom så låg risk som möjligt passar ett riskfritt spel dig förmodligen bäst. Med denna form av odds bonus kan du med låg eller ingen insats av eget kapital vinna pengar av spelbolagen.

Ett riskfritt spel utmärker sig på det sätt att du inte behöver riskera några egna pengar, trots att du får chansen att vinna riktiga pengar.

Detta kan låta för bra för att vara sant, men så är det inte. Ett begränsat antal spelbolag erbjuder riskfritt spel till nya kunder. Detta passar dig perfekt om du vill testa på ett nytt spelbolag eller helt enkelt bara vill ta chansen att vinna utan att ta någon risk i att förlora egna pengar.

Hur funkar riskfritt spel?

Till skillnad från exempelvis casino bonusar är det förhållandevis ovanligt att spelbolag erbjuder riskfritt spel för odds och betting. Det finns dock ett fåtal spelbolag som erbjuder riskfritt spel.

Genom att få denna form av bonus kan du lägga ett första spel när du har ett nyöppnat konto och om du förlorar på detta kommer din insats återbetalas till till spelkonto.

Med riskfritt spel menar vi då att du omgående kan ta ut dina pengar. Det finns enstaka bolag som har omsättningskrav efter att du fått din insats återbetalad.

När så är fallet är vår bedömning dock inte att det uppfyller kriterierna för ett riskfritt spel. Detta av den enkla anledning att du då kan förlora dina pengar när du sedan ska försöka omsätta den återbetalda insatsen.

Med riskfritt spel åsyftas enligt vår mening en odds bonus där du, vid förlust på ditt första placerade spel, får insatsen tillbaka på ditt konto som du sedan direkt kan göra ett uttag av. På så vis får du möjlighet att lägga ett spel utan någon risk över huvud taget.

Exempel på riskfritt spel

Det finns två former av oddsbonusar som är helt riskfria. Den första innebär att du får ett riskfritt spel men att det erfordras att du gör en första insättning.

Efter att du gjort din insättning lägger du beloppet på ett första spel och om detta går förlorat återbetalas insatsen. Du kan sedan direkt ta ut pengarna om du så önskar.

Den andra sortens riskfritt spel är mycket ovanlig för betting. Detta är så kallade no deposit bonusar där du alltså får en bonus trots att du inte gjort en första insättning. Ofta är en sådan bonus som inte kräver någon egen insättning beloppsmässigt låg.

Vanligtvis är en no deposit bonus på mellan 50-100 kr. Detta är således helt riskfritt eftersom du inte behöver sätta in egna pengar över huvud taget. Nackdelen med denna bonus är att om du vinner på ditt ditt spel så omfattas vinstpengarna av omsättningskrav. Den stora fördelen är dock såklart att du inte behöver sätta in egna medel för att börja spela.

Varför erbjuder bettingbolag riskfritt spel?

Frågan i rubriken är en högst relevant fråga att ställa sig. Spelbolagen sysslar självklart inte med välgörenhet. Den enkla anledningen till att vissa bettingbolag erbjuder riskfritt spel är att de har en förhoppning om att du ska fortsätta spela.

Du har möjligheten att ta ut dina pengar, men det finns flera spelare som ändå fortsätter att spela.

Det är dock viktigt att poängtera att det inte finns något krav på att du behöver göra detta. Om du vill kan du ta ut dina pengar från ett eventuellt första förlustspel direkt och sedan aldrig mer spela hos ett bettingbolag som erbjuder riskfritt spel.

Riskfritt spel – steg för steg

Vi går nu igenom hur ett riskfritt spel vanligtvis fungerar i en steg för steg guide. I detta fall gör vi ett antagande om att du erhåller ett riskfritt spel om 1 000 kr som odds bonus.

  • Du skapar ett spelkonto hos spelbolaget som erbjuder riskfritt spel
  • Du gör en insättning på 1 000 kr, motsvarande det belopp du får riskfritt
  • Du placerar ett första spel som går förlorat
  • Spelbolaget kommer då återbetala dina 1 000 kr till spelkontot
  • Du kan efter att insatsen återbetalats direkt ta ut dina pengar till bankontot

Om du istället för att förlora ditt första spel vinner kommer vinsten inte omfattas av några omsättningskrav. Även då kan du därför direkt göra ett uttag av dina vinstpengar om du så önskar.

Sammanfattning om riskfritt spel

Riskfritt spel lämpar sig väl för dig som antingen vill testa på ett nytt spelbolag innan du riskerar egna pengar, alternativt att du bara vill utnyttja en chans att vinna pengar utan risk.

Det är viktigt att komma ihåg att läsa villkoren för riskfria spel noga. Om du inte gör detta är det risk för att du förväxlar ett riskfritt spel med ett gratis spel.