Svenska spelbolag & betting bolag 2018

Svenska spelbolag och betting bolag gör vardagen lite roligare för många svenskar idag. Betting har växt fram som ett stort intresse i samhället och så länge man har kontroll på sitt spelande är det riktigt roligt.

Branschen har växt enormt de senaste åren och idag finns det flera svenska spelbolag att välja mellan för betting och odds. I princip alla svenska spelbolag erbjuder någon form av välkomstpaket om du inte är registrerad spelare hos spelbolaget sedan tidigare. Detta är ett måste idag till följd av den konkurrens som råder på marknaden.

Om svenska spelbolag väljer att inte erbjuda någon odds bonus får de svårt att få in nya spelare. För oss som spelare, eller konsumenter, är detta självklart positivt likt alla övriga branscher där hård konkurrens råder.

Vilka svenska spelbolag existerar idag?

Vi börjar med att bena ut definitionen av vad ett svenskt spelbolag är. Sverige har länge legat i framkant när det kommer till odds- och spel på nätet och flera av de största spelbolagen har startats av svenskar.

Det betyder dock inte att de per definition är att betrakta som svenska spelbolag i allas ögon. Det finns exempelvis spelbolag som ägs och drivs av svenskar idag men som valt att göra detta genom företag registrerade i andra länder.

Det primära syftet med detta har varit att det råder en enligt deras tycke sundare spellagstiftning i dessa länder i kombination med ett mer förmånligt skatteklimat.

Idag finns det dock flera svenska spelbolag som drivs som svenska spelbolag, detta oavsett var de har sin så kallade spellicens. Exempel på stora svenska spelbolag som är registrerade i Sverige är betsson, LeoVegas och Mr Green. Förutom att dessa är registrerade i Sverige är de även registrerade på börsen.

I tabellen lite längre upp har vi listat alla svenska spelbolag. Om du klickar dig in på vissa av dessa sidor kan du se att alla dessa inte ens har sina sidor på svenska. Är det möjligt att de ändå är svenska spelbolag? Ja, i alla fall om man menar att det är ett svenskt företag som står bakom betting bolaget i fråga.

Spelbolag på svenska som drivs av utländska företag

Idag är det minst lika vanligt att det är ett utländskt företag som står bakom sidor som på ytan ser ut att vara svenska. Många utländska spelbolag har gjort en svensk version av sin betting sida.

Vidare har många anställt svensk personal i din kundtjänst vilket gör att man som spelare inte ens märker av att det inte är ett svenskt företag som står bakom spelbolaget. Spelar detta då någon roll? Nej, inte direkt. Så länge det är ett seriöst företag som står bakom spelbolaget spelar det enligt vår mening ingen roll i vilket land företaget bakom har sin hemvist.

Sidor på engelska som svenskar kan spela på

En tredje form av spelbolag som svenskar kan lira på är engelska sidor som inte översatts till svenska. Faktum är att det finns en hel del sådana betting bolag. Det som är viktigt att tänka på när du letar bland alla hundratals spelbolag som finns på engelska är att dels kolla om svenskar tillåts spela och dels vilket land betting bolaget har sin licens för spel i.

Om spelbolaget har en licens utanför EU kommer de vinster du gör hos den aktuella bettingsidan inte vara undantagna från beskattning. Här på sidan listar vi ett antal spelbolag som svenskar tillåts spela på även om de inte har en svenskspråkig version av sidan.

Hur ser framtiden ut för svenska spelbolag

För din insatte är det ingen nyhet att det pågår stora förändringar som kommer påverka svenska spelbolag. När den svenska spelmarknaden regleras kommer endast de vars ansökan beviljas av den svenska spelmyndigheten kunna erbjuda spel mot svenskar.

I teorin skulle det kunna bli så att svenskregistrerade företag inte får någon licens vilket kan tyckas märkligt. Det viktigaste för regleraren är dock självklart att det är seriösa företag bakom spelbolagen som beviljas licens snarare än vilket land de är registrerade i.

Det är rimligt att anta att det kommer bli något färre svenska spelbolag att välja mellan när marknaden regleras. Detta av den enkla anledning att det kommer ställas höga krav på de företag som verkar på marknaden. Detta kan komma att påverka antalet oddsbonusar som svenska spelbolag kommer kunna erbjuda, men förhoppningsvis tar de positiva aspekterna ut de negativa i detta avseende.