Sveriges landslag lovar mål i VM

Landslagsmål i VM 2018

Det har varit väldigt målfattig när Sverige har spelat landskamper på sistone. Faktum är att de nu spelat tre raka matcher utan att göra mål, som totalt sett innebär över 300 minuter utan ett enda mål framåt.

Efter matchen mot Peru möttes landslaget av stor kritik, som spelarna bemöter med att lova mål under turneringen. Spelarna har sagt att det skall näta i VM och det finns bra odds på det!

sveriges-landslag-lovar-mål-vm

Sverige lovar att göra mål under Fotbolls VM 2018

När spelarna intervjuades efter matchen var de inte lika missnöjda som övriga Sverige. Det var en chansfattig match som präglades av defensiv inställning och inte mycket spel på Perus planhalva.

Peru spelade taktiskt och höll defensiven bra, men var desto bättre i kontringarna. Det resulterade aldrig i något mål, vilket självklart var skönt för Sverige, men än dock oroväckande att man inte lyckades skapa lika mycket framåt.

Sverige har gjort en fantastisk resa genom att ta sig till VM. Man spelade play off mot självaste Italien, och att bemästra dem över två matcher är en bedrift i sig. Under dessa två matcher var det inte heller där något roande anfallsspel, utan matcher som präglades av Sveriges defensiv återigen.

Mot Italien är det å andra sidan något helt annat, då de har en trupp som det svenska laget av naturliga skäl inte egentligen kan mäta sig emot på pappret. Däremot kan ett kollektiv och en god lagsammanhållning göra jobbet, vilket de också gjorde.

Nu när man väl har tagit sig till VM så börjar resan. Att ta sig dit är något alla förväntar sig, men att vinna matcher i VM är självaste målet.

När det har sett ut som det gjort på sistone ställer sig många frågande till om de över huvud taget kan vinna en match i turneringen, när tendenserna är tydliga av att de knappt kan mäkta med ett mål framåt.

Vi hoppas självklart att spelarnas löfte om att göra mål i turneringen håller sig, för vi vill alla se svenska segrar, vidare till ett slutspel.

Relevanta nyheter

Lämna ett svar