Viktiga poäng i toppen av Allsvenskan

Toppen av Allsvenskan

Mer än halva den allsvenska säsongen är nu spelad för de flesta lagen. Dock har några lag en match kvar från brytpunkten, däribland Hammarby som just nu ligger på en andraplats i ligan. De har tre poäng upp till serieledande AIK – kan de ta ikapp avståndet i afton?

Viktiga poäng i toppstriden

Hammarby gör en fantastisk säsong sett till vad de presterade i fjol. De har gjort ett ordentligt lyft, men samtidigt har en annan konkurrerande Stockholms-klubb gjort detsamma. AIK har nämligen inte förlorat en allsvensk match på ett år, men visst har de tappat poäng.

Oddsbonusar Allsvenskan

Deras styrka är att inte förlora matcher, utan man håller en stabil defensiv som få lag kan tränga sig igenom. Nu har Hammarby ett guldläge att ta ikapp avståndet till just AIK, genom att vinna hemma mot nästjumbon Trelleborg.

Att tappa poäng mot topplagen är allt som oftast ingen större fara. Det viktigaste är att man vinner mot samtliga lag som man på en vanlig arbetsdag skall vinna mot.

Trelleborg, som ligger näst sist i serien, är helt klart ett utav de lagen. På en bra dag skall Hammarby vinna här utan större bekymmer, men med nerver i spel så kan allting hända. De är väl medvetna om att poängtapp här kan vara förödande för guldjakten framgent i serien.

viktiga-poang-toppen-allsvenskan

Topp tre-placering är inte bra nog

Hammarby har höga ambitioner i år. Inför säsongen hade man säkerligen förhoppningar om att ta sig till en topp tre-placering, vilket då hade varit helt okej. Nu har man siktet inställt på guldet och man kommer inte vara nöjda alls om man inte tar sig dig, med tanke på det försprång man hade en bit in på säsongen.

Man var serieetta med god marginal, men sedan dippade man samtidigt som AIK och Norrköping började vinna matcher.

”Bajen” har nu 33 poäng, medan Norrköping har 30 och AIK 36. Vid en vinst här har man lika många matcher spelade som AIK, och alltså samma poängskörd.

En vinst mot Trelleborg kan definitivt sätta skräck i såväl AIK som Norrköping och kan således också vara en direkt avgörande match för ett eventuellt SM-guld. Matchen spelas söndagen den 5 aug klockan 15:00 på Tele 2 Arena.

Relevanta nyheter

Lämna ett svar