William Karlsson får nytt kontrakt i Vegas

Nytt kontrakt i Vegas

william-karlsson-las-vegas-hockeyWilliam Karlsson gjorde som bekant succé i det nybildade laget Las Vegas Golden Knights. Nu har han förhandlat färdig med klubben och kommit fram till ett nytt kontrakt, varpå han förblir i Vegas under minst ett år framöver. Vi på Oddsbonusar.info är glada för Williams skull!

Nytt kontrakt för William Karlsson

Han gjorde okej ifrån sig i sin förra klubb Columbus – i Vegas var han enastående. Han stod för 18 mål under sin senaste säsong i Columbus och var inte alls betraktad som något stjärnskott. Han blev därefter tradead till den nybildade klubben i Vegas och gjorde där en fenomenal säsong.

Han stod under sin första säsong i den nya klubben för makalösa 43 mål, vilket har spätt på lönen desto mer när det nu var dags för ny förhandling.

William och sin nuvarande klubb var inte överens om det nya kontraktet. Det gick så långt att en skiljedomstol var på väg att bli avgörande för spelarens lön, men i sista stund kom de slutligen överens.

Den nya lönen skall enligt uppgift ha landat på hiskeliga 5,25 miljoner dollar för en säsong, vilket motsvarar ungefär 47 miljoner svenska kronor. Det blir ett rejält lönelyft för William som under den gångna säsongen tjänade ”ynka” 1 miljon dollar, vilket självklart är mycket, men än dock lite i jämförelse.

Det nya kontraktet är endast skrivet över ett år med klubben. William själv var intresserad av ett långtidskontrakt, men säger nu själv att det är upp till bevis att visa vem han är och vad han kan åstadkomma för klubben långsiktigt. Håller han samma form som den gångna säsongen, så lär ett förlängt kontrakt inte vara långt bort.

Lämna ett svar